Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartacze

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 0,5 kg
ziemniaki surowe 0,5 kg
sól do smaku
mięso mielone wołowe 0,5 kg
cebula 2 szt
pieczarki 0,2 dag
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: kartacze

Ciasto:
Ziemniaki gotowane ubić, a surowe utrzeć. Połączyc i doprawić solą

Farsz:
Jedną cebulę podsmażyć i wymieszać z mięsem mielonym.

Sos:
Jedną cebulę podsmażyć z pieczarkami, dodać przyprawy i śmietanę.

Ciasto lepić, do środka nałożyć farsz i zlepić. Gotować jak kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 04.06.2013 09:36
Ile czasu gotuje się kartacze?
smakowita 01.07.2012 21:23
bardzo lubię
PaniMISIOWA 19.07.2011 10:55
kartaczy oczywiście :-)
PaniMISIOWA 19.07.2011 10:54
jeszcze kataczy nie jadłam
rakow2
rakow2 06.07.2011 17:12
super nazwa
kriso 13.06.2011 06:57
smaczne
Dorota61 14.05.2011 17:53
do ulubionych dodaję
Smakosz6 16.11.2010 12:14
mniam
Zofia12 09.06.2010 13:01
krtacze najpyszniejsze danie świata!!!
Zofia12 08.06.2010 12:05
Głosuję dla zasady, kartacze to moje ulubione danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak