Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ucierana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
proszek do pieczenia 1 torebka
masło 15 dag
cukier 20 dag
sól szczypta
jajko 3
Skórka z jednej cytryny
siekane migdały 10 dag
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: babka ucierana

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem, solą i skórka z cytryny na puszystą masę. Nie przerywając ucierania wbijać po jednym jajku, następnie wymieszać ciasto z mąką, jogurtem i migdałami.
Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać.
Wlać do formy ciasto białe, potem ciemne i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez niecała godzinę.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak