Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso przekroić na 4 równe części. Obrać cebulę, umyć wraz z selerem i porem. W odrobinie zimnej wody rozpuścić żelatynę. Do garnka wlać półtora litra wody. Włożyć mięso, warzywa i doprawić do smaku. Gotować aż mięso będzie miękkie. Wyjąć mięso i warzywa. Zachować 1 litr wywaru. Do wywaru dodać żelatynę. Podgrzać, nie gotować. Mięso pokroić na kawałki, marchew w plastry. W głębokim naczyniu ułożyć na dnie mięso i zalać żelatyną. Gdy przykryje mięso odstawić do lodówki po ostygnięciu. Na zastygniętym spodzie ułożyć marchew z groszkiem, zalać żelatyną i też schłodzić. Na górze ułożyć pozostałe mięso i znów zalać żelatyną, schłodzić. Udekorować natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zdrowe na stawy
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    można by spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !