Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
mąki szkl
cukru szkl
proszku do pieczenia lyżeczka
jabłek 1 kg
masła łyżka
kremówki 1/2 litra
galaretki szafirowe-do masy 2
galaretki niebieskie 2
Delicji 2 paczki
cukier 1/2 do masy jabłkowej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami

Białka ubić na pianę, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem, piec około 40 minut w temp. ok. 160 C. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Rozpuścić galaretki, szafirowe ostudzone ( ale płynne) zmiksowac z kremówką i dodać odrobinę cukru pudru jeśli trzeba.Rozpuścić galaretki niebieskie, wystudzić, pokroić w kostkę. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do roztopionego masła, dodać cukier i prażyć kilka minut, wsypać suchą galaretkę, wymieszać i smazyć jeszcze chwilkę, wystudzić. Przełożyć: biszkopt, na to masa jabłkowa, biszkopt, połowa masy z kremówką, na to delicje, reszta masy i kostki galaretki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 01.04.2011 09:50
smaczne
wiola333 12.03.2011 13:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak