Sposób przygotowania

Białka ubić na pianę, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem, piec około 40 minut w temp. ok. 160 C. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Rozpuścić galaretki, szafirowe ostudzone ( ale płynne) zmiksowac z kremówką i dodać odrobinę cukru pudru jeśli trzeba.Rozpuścić galaretki niebieskie, wystudzić, pokroić w kostkę. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do roztopionego masła, dodać cukier i prażyć kilka minut, wsypać suchą galaretkę, wymieszać i smazyć jeszcze chwilkę, wystudzić. Przełożyć: biszkopt, na to masa jabłkowa, biszkopt, połowa masy z kremówką, na to delicje, reszta masy i kostki galaretki

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !