Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe zraziki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ser żółty 6 łyżki
jajko 1 sztuka
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe zraziki

Mięso mielimy; ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie zraziki. Panierujemy w mące. Smażymy na głębokim oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.01.2011 09:02
ciekawy przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak