Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula
sól, pieprz
kostka do mięso
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w sosie własnym

Żeberka podpiec na tłuszczu, dodać cebulę, zalać wodą i dusić ok 30 min., dodać sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, kostkę do mięsa i dusić kolejne 30 min. W razie potrzeby dolać wody gotowanej. Na koniec zatrzepać mąką.
Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak