Sposób przygotowania

Na stolnice wystpać mąkę, dodać jajka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i margaryne, zagnieść ciasto. Podzielić na dwie czesci.

Prostokatną blachę, wysmarować tłuszczem i wyspyać bułką tartą. Rozwałkowac jedną część ciasta i wyłożyc na blachę. Posypać kasza manną.

Obrać jabłka i pokroić w plasterki, wyłożyć jabłka na przygotowy spód ciasta. Ugotować budynie, wyłożyć na jabłka. Na wierzchu ułożyć drugą część ciasta kruchego (rozwałkowaną). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę.

Na moim cieście widać małe okruszki, jest to ciasto kruche tylko ze zmrożone i starte na tarce (zostało mi kiedyś z innego ciasta).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !