Sposób przygotowania

Pomidorki obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować i również pokroić w kostkę. W patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć przygotowane wcześniej ziemniaki, pomidory, oraz posiekany ząbek czosnku. Doprawić do smaku ulubionymi przyprawami. Smażyć, aż zrobi się gęsta masa -nie zapominając o ciągłym mieszaniu. Następnie przełożyć zawartość patelni do salaterki i posypać startym na grubych oczkach serem żółtym.
Paprykę umyć, naciąć bok od góry w dół, wyciąć podłużną dziurę, przez którą należy wyjąć pesteczki i umyć wnętrze. W tak przygotowaną paprykę nałożyć farsz ziemniaczano -serowy.
Rozgrzać piekarnik (180 stopni). Przygotować żaroodporne naczynie do pieczenia, wlać w nie sos pomidorowy, potem ułożyć na nim papryki. Piec około 40-50 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !