Sposób przygotowania

Cebulę po obraniu pokroiłam w pół plasterki, skropiłam sokiem z cytryny i odstawiłam pod przykryciem na 20 min. żeby się w tym soku zamarynowała. Sałatę i winogrona dokładnie opłukałam i osączyłam. Owoce winogrona poprzecinałam na połówki i ćwiartki usuwając ew. pestki. Ser pokroiłam w paseczki. Do miseczki z konfiturą żurawinową dolałam oliwę, wymieszałam, doprawiłam gęsty sos lekko solą i dość mocno pieprzem do smaku. Dolałam też sok odcedzony z cebuli. Na talerzach ułożyłam porcje liści sałaty. Posypałam je serem, winogronami i cebulą. Całość polałam sosem żurawinowym. Można taką sałatkę zjeść samą albo podać ją jako dodatek do mięsa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Przepadam za lekkii sałatkami na kolację.
  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe jak to smakuje
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    ni to słodka ni to kwasna :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wygląda ciekawie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotkaa
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chetnie bym skosztowała
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo apetyczna mieszanka smaków.
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !