Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki z pomidorami na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
sok z cytryny 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pęczek rozmarynu 1/2 szt
pomidory 40 dag
oliwa 2 łyżki
woda 4 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki z pomidorami na ciepło

Pieczarki pokroić na ćwiartki, skropić sokiem z cytryny. Cebulę, listki rozmarynu i czosnek drobno posiekać. Z pomidorów wyciąć łykowate gniazda, sparzyć gotującą wodą i obrać ze skórki, miąższ drobno pokroić. Pieczarki podsmażyć na oliwie, dodać cebulę i czosnek, rozmaryn oraz pomidory, podsmażyć. Dodać wodę, doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 27.10.2010 17:57
dobre dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak