Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowo-gruszkowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 sztuka
wina czerwonego 1,5 szklanki
odów śmietankowych 200 ml
serka waniliowego 2 łyżki
polewy czekoladowej 1 łyżka
dżem 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowo-gruszkowy deser

Gruszkę obrać i przekroić na połowę i wydrążyć gniazda nasienne. Wlać wino do garnuszka i włożyć gruszkę i gotować ok 20 minut aż nabierze koloru czerwono-bordowego. Gruszka nie może się rozgotować. Połówki gruszki wyjąć i dobrze wystudzić a następnie schłodzić w lodówce. W wydrążone środki
nałożyć serek i dżem. Gruszki ułożyć na zmrożonym talerzu po środku, którego należy położyć kostkę lodów bądź kulkę lodów. Lody polać polewą czekoladową. Deser udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 10.05.2012 08:08
wygląda przepysznie
kome 14.04.2011 21:51
pychota
Mysiunia 13.04.2011 11:58
wspaniały! :)
FAFIK 02.03.2011 13:18
Pięknie wygląda!
Adamorek 22.01.2011 22:39
ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak