Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż zapiekany po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
filety z piersi kurczaka 40 dag
sos sojowy 6 łyżek
pieczarki 25 dag
zielona papryka 1 szt
cebula 1/2 szt
olej roślinny 6 łyżek
wytrwna sherry 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ryż zapiekany po chińsku

Ryż ugotować w osolonej i wrzącej wodzie. Piersi z kurczaka pokroić w cienkie paski, polać sosem sojowym i odstawić do lodówki. Pieczarki pokroić w plastry, paprykę w kostkę a cebulę w krążki. Mięso wyjąć z marynaty i osączyć nad naczyniem. Mięso usmażyć na oleju. Na tym samym oleju usmażyć warzywa, cały czas mieszając, następnie dodać imbir starty, sherry i sos sojowy z marynaty. Mięso i ryż wymieszać z warzywami. Przyprawić solą i pieprzem, jeszcze raz podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 26.10.2010 11:49
robie coś podobnego
iwona332 20.09.2010 12:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak