Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybów leśnych 40-50 dag
bułki 1 sztuka
cebuli 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety grzybowe

Grzyby obrać, umyć. Wrzucić do wody i gotować ok 10 minut. Wyjąć, osączyć i drobno pokroić. Dodać odciśniętą bułkę i drobno pokrojoną cebulę
przesmażoną na odrobinie tłuszczu. Wbić jajko. Doprawić do smaku
solą i pieprzem. Formować małe kotleciki. Obtaczać je w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 06.06.2012 12:10
też robię kotleciki z grzybów
Faustyna 27.10.2010 09:15
Bardzo ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak