Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
cukier 2 łyżki
mleko 1 szklank
mąka 1/2 kg
sól szczypta
żółtka jaj 2 sztuki
jajko 1 sztuka
margaryna 1/2 kostki
parówki 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Zrobić rozczyn z ciepłego mleka, drożdży i cukru. Połączyć te składniki, dać do ciepła i czekać aż urośnie. Najlepiej przykryć ręczniczkiem. Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli. Zrobić na środku dziurkę i wbić do niej: żółtka i jedno jajko, wlać wyrośnięty rozczyn. Wyrabiać. Na koniec dać roztopioną margarynę. Zostawić do wyrośnięcia. Parówki pociąć wzdłuż na pół. Rozwałkować ciasto i po\\ciąć w paseczki. Owijać parówki ciastem (jak na zdjęciu), i piec ok. 35 minut w temperaturze 180 st. C. Po wyjęciu można polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 28.07.2011 19:51
pyszniutkie
magduś83 24.07.2011 21:49
też kiedyś robiłam pycha
tomek18 12.07.2011 21:31
super
Juleczka20 27.06.2011 09:02
robiłam już i są świetne
smakoszek 26.06.2011 11:06
Ja też lubię taką wyżerkę:):)
KasiaK90 21.04.2011 10:27
super
Iwusia 11.04.2011 21:57
bardzo lubię :)
pioge7 11.12.2010 19:18
oj spróbuj spróbuj dobre :)
Krzysztof42 11.12.2010 14:03
można kiedyś spróbować
ewasylwia 17.11.2010 15:22
pomysłowe
mehia 11.05.2010 13:52
Z doświadczenia : Lepiej kupić do tego parówki z tzw. Wyższej półki. Te najtańsze puszczają soki i robią się nieapetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak