Sposób przygotowania

Proste, tanie, szybkie, smaczne . Jeśli sytuacja nas zmusza do zrobienia szybkiego ( lub taniego obiadu ) to jajka we wszelkiego rodzaju sosach są akurat. Wedle upodobania można robić sos : musztardowy, chrzanowy, koperkowy, grzybowy .
Jajka ugotować na twardo .W tym czasie kiedy jajka się gotują roztopić w rondelku masło. Wsypać mąkę i wymieszać ją . Powoli wlewać chłodny bulion . Dodać przecier pomidorowy i śmietankę .Dobrze rozmieszać by sos był gładki . Doprawić do smaku .
Obrać jajka ze skorupek, przekroić na połówki . Podawać w sosie ( po 3 połówki na osobę ) z ziemniakami i surówką .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !