Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydzowa kanapka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 200 g
bułka 1 sztuka
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rydzowa kanapka

Rydze dokładnie oczyścić i pokroić w paseczki.
Na patelni rozpuścić 1 i 1/2 łyżki masła i smażyć na nim rydze ok 15 minut. przyprawić solą.
Zdjąć rydze z patelni, dodac na patelnię resztę masła i rozpuścić. Bułkę przekroić na pół i podsmażyć na patelni z masłem przez chwilę.
Na bułkę nałożyć grzybki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 10.10.2012 18:39
super
wedith1 01.11.2010 09:25
Mmmmm!!!!! Super!
Ewa104 25.10.2010 08:14
Pychotka!
Grażyna13 19.10.2010 14:23
To musi być pyszne :)
banditka 17.09.2010 11:32
fajne, ale w tym roku mało rydzów w lasach
MAŁGORZATA108 16.09.2010 19:45
Z chrupiącą bułeczką musi być pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak