Sposób przygotowania

Kraje anglosaskie nie wyobrażają sobie śniadania bez takich jajek - ja podaję je na obiad z ziemniakami .
Na lekko natłuszczonej patelni usmażyć na rumiano i chrupko plastry bekonu. Zdjąć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu . Na patelnię położyć przekrojone na pół pomidorki i lekko opiec .W tym samym czasie na drugiej patelni rozpuścić masło . Wbić jajka . Posolić . Popieprzyć . Smażyć pod przykryciem na małym gazie , aż się zetną . Ostrożnie przewrócić na drugą stronę . Dosmażyć .
Układać jajka sadzone na plastrach bekonu , obłożyć pomidorkami .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne śniadanko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !