Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 2 szkl
mąka 1 szkl
wędzony boczek 15 dkg
śmietana 2 łyżki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z fasoli

Fasolę namoczyc na noc i ugotowac w tej samej wodzie. Zmiecic gdy wystygnie, dodac jajko, mąkę, sól i pieprz. Dobrze wymieszac. Formowac niewielkie placuszki i wrzucac na osolony wrzątek. Gotowac około 6 minut.
Boczek pokroic, cebulę posiekac i razem przesmażyc. Polac ugotowane kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak