Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepa pasteryzowana

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
kalarepa 1 obrana

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepa pasteryzowana

Kalarepę obrać i pokroić w plasterki. Włożyć do wrzątku na 10 minut. Wyjąć i włożyć do słoików. Z dwóch szklanek wody, soli i kwasku cytrynowego zrobić zalewę i zalać kalarepę. Słoiki zamknąć i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 28.11.2011 13:18
takiej kalarepki to nie jadłam
Łucja1 14.05.2011 20:21
ciekawa potrawa!
Łucja1 14.05.2011 20:21
ciekawa potrawa!
mamusia1 13.05.2011 14:08
ciekawa do wędliny
mamusia1 13.05.2011 14:08
ciekawa do wędliny
kuklik 25.12.2010 20:07
jeszcze nie jadłam takiej kalarepy
mamusia1 19.09.2010 12:22
szybki dodatek do dań z mięsem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak