Sposób przygotowania

Kość wieprzową, najlepiej z łopatki włożyć do garnka i zalać wodą, wrzucić listek lauowy, ziele angielskie i kaszę i zacząć gotować.
Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w kostkę i dorzucić do zupy. Fasolkę pokroić i tez dorzucić do zupy
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju z odrobiną soli i pieprzu. Grzyby oczyścić, pokroić na dość duże kawałki- mniejsze grzyby zostawić w całości, albo przekroić na pół i wrzucić na patelnię z cebulką. Podsmażać ok 15 minut na wolnym ogniu, potem dorzucić do zupy.
Na końcu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawić zupę do smaku solą i pieprzem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !