Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pomidorów, ogórków i cebuli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pomidorów, ogórków i cebuli

Na 2 słoje (1 litr)
ok. 1 kg pomidorów
ok. 1 kg ogórków
ok. 0,5 kg cebuli

Kroić pomidory i ogórki na plasterki. Cebulę pokroić drobno. Układać warstwami pomidor-ogórek-cebula-pomidor-ogórek-cebula.
Zalać zalewą octową.
0,5 l wody
3/4 szklanki octu
8 dag cukru
3 dag soli
Wszystko połączyć i zagotować. Odstawić do ostudzenia. Zalać zimną słoje.

Pasteryzować ok. 2 minut, żeby tylko słoje chwyciły. Idealna do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 05.01.2012 10:19
świetna sałatka
pigila
pigila 01.12.2011 22:04
super
marta1371 06.05.2011 18:40
Też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak