Sposób przygotowania

Na 2 słoje (1 litr)
ok. 1 kg pomidorów
ok. 1 kg ogórków
ok. 0,5 kg cebuli

Kroić pomidory i ogórki na plasterki. Cebulę pokroić drobno. Układać warstwami pomidor-ogórek-cebula-pomidor-ogórek-cebula.
Zalać zalewą octową.
0,5 l wody
3/4 szklanki octu
8 dag cukru
3 dag soli
Wszystko połączyć i zagotować. Odstawić do ostudzenia. Zalać zimną słoje.

Pasteryzować ok. 2 minut, żeby tylko słoje chwyciły. Idealna do ziemniaków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Też taką robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !