Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurek 15-20 dag
jajek 4 sztuki
korniszonów 6 sztuk
udka 1 sztuka
kukurydzy konserwowej 1 puszka
małej cebulki 1 sztuka
masła 1 łyżka
majonezu 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurkami

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę. Kurki umyć, osączyć. Na patelni rozgrzać masło i włożyć grzyby. Kilkakrotnie przemieszać i podlać wodą. Dusić na małym ogniu 15-20 minut. Zostawić do ostygnięcia. Udko ugotować w bulionie, ostudzić i pokroić w średnią kostkę. Ogórki pokroić w plasterki a cebulę
w piórka. kukurydzę osączyć z zalewy. Kurki oprószyć solą i wymieszać. Połowę grzybów i pozostałe składniki połączyć. oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać majonez. Pozostałymi kurkami obsypać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.01.2012 23:02
Pewnie super smaczna
PaniMISIOWA 19.05.2011 18:16
bardzo fajne połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak