Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty na zimę

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg.
pomidory 1 kg
cebula biała 1/2 kg
woda 9 szkl.
Goździki całe Prymat 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt.
ziele angielskie 2 łyzki
cukier 1/2 szkl.
ocet 10 % 2 szkl.
sól 2 łyżki
kapusta czerwona 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty na zimę

Kapustę poszatkować i posypać solą.Dodać pokrojoną cebulę,Jak puszczą sok to odcisnąć. Pomidory sparzyć wodą i obrać ze skórki.Jabłka obrać ze skórki. Kapustę z cebulą zagotować, dodać pokrojone pomidory i starte na grubych oczkach jabłka. Dodać wszystkie przyprawy i na końcu ocet. Gorącą sałatkę nakładać do słoików. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 18.10.2013 08:53
palce lizać!!
Beata73 09.09.2013 16:30
ślinka mi cieknie
Margo1 17.09.2010 08:49
bardzo dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak