Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z pieczarkami, serem i majonezem

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt
pieczarki 0,5 kg
ser żółty 30 dkg
majonez 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z pieczarkami, serem i majonezem

pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry (można odrobine zbić ale nie jak na schabowe) pierś obsypujemy solą i pieprzem lub przyprawą uniwersalną co kto woli. pieczarki ścieramy w plastry i duzimy, ser należy zetrzeć na tarce. pierś delikatnie podsmażamy z obu stron i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na piersi układamy uduszone pieczarki, posypujemy startym serem i na wierzch łyżka majonezu
wkładamy do piekarnika i zapiekamy, aż ser się rozpuści.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.05.2011 22:43
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak