Sposób przygotowania

Na około 3 słoiczki (po 300 ml)
ok. 1 kg buraków
pół łyżki soli
pól łyżeczki pieprzu
2 łyżki octu
łyżeczka cukru

Buraki ugotować. Ugotowane obrać ze skórek, zetrzeć na tarce o grubych otworach. Przyprawić przyprawami. Wkładać do słoików. Pasteryzować ok. 15 minut.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam buraczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie buraczki do obiadu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    też robię sama przetwory z buraczków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    robię podobnie są pyszniusie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam:)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pięknie wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !