Sposób przygotowania

6 jajek
12 łyżek cukru
2-3 łyżki kakao
pól łyżeczki proszku do pieczenia
9 łyżek krupczatki
budyń waniliowy
kieliszek spirytusu lub wódki

MASA
1 szklanka mleka - 1/2 odlać i zagotować
5 łyżek cukru

Białka ubić z cukrem dodając po 1 żółtku.
Do odlanego mleka dodać 3 żółtka z dużą łyżką krupczatki. Połączyć z resztą gotującego się mleka. Utrzeć kostkę margaryny dodając po łyżce budyniu, 2-3 łyżki kakao, kieliszek wódki lub spirytusu. Piec w tem. 180 st. C.Placek przekroić na wzdłuż. Przełożyć masą. Górę posmarować cienką warstwą masy i posypać czekoladą.

Komentarze

  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Eleganckie ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Super, pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Super ciacho :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pycha
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    mmm ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszność
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    apetyczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !