Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w zalewie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
sól, pieprz do smaku
cukier -zalewa 5 łyżek
Sól-zalewa 2 łyżeczki
woda 1,5 (zalewa)
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Zalewa: 1 szkl
ocet 10 % 1 szkl
cebula 3 zalewa
Zalewa: 7 szt
Ziele angielskie całe Prymat 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w zalewie

Filet pokroić posolić popieprzyć. Obtoczyć w mące ,rozkłóconym jajku ,bułce tartej i upiec na złoto

Zalewa:
z cukru zrobić karmel dodać wodę ziele, liście, cebulkę pokrojoną w piórka ,gotować żeby cebulka zmiękła. Do zimnej zalewy dodać ocet i sól zalać filety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 31.08.2013 09:21
smaczna rybka.
Dorota59 31.05.2013 22:40
bardzo pyszna zupka
anemon 23.11.2012 08:24
Dla mnie zupełna nowość, nigdy nie jadłam tak zrobionej ryby.
Anna169Hosz 13.06.2012 20:27
Zapowiada się smacznie.
Kekerboom 10.05.2012 17:17
pycha
Krystyna32 30.04.2012 08:13
muszę wypróbować
rzenia15 20.07.2011 10:47
pyszna rybka
treonina 14.07.2011 00:36
jest naprawdę dobry - robię taki sam :-)
oliwkowa
oliwkowa 04.05.2011 13:09
Pycha
Mysiunia 27.03.2011 16:19
ładnie wyglada - pewnie bardzo smaczna rybka
Aniunia773 18.03.2011 13:01
super
Edyta38 16.03.2011 14:12
uwielbiam ryby!!!!!cos dla mnie
wedith1 12.10.2010 17:49
Lubie takie rybki! :) Super!
matii6 18.09.2010 17:14
zjadło by się ,super
alaaa 17.09.2010 20:52
i super smakuje ,polecam
Margo1 17.09.2010 08:44
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak