Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki rybne w zalewie

5.0
(32)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
cebula biała 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
sól, pieprz do smaku
cukier -zalewa 1 szkl
olej do smażenia
jajko 1 szt
woda 1,5 (zalewa)
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ocet 10 % 1 szkl
cebula 2 duże
Zalewa: 6 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki rybne w zalewie

Dorsza, cebulę,namoczoną bułkę zmielić w maszynce.Dodać jajko i doprawić do smaku. Formować kulki obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju.
Zalewa:
z cukru zrobić karmel dodać cebulę, liść, ziele gotować żeby cebulka zmiękła. Do chłodnej zalewy dodać ocet i zalać kulki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.08.2013 07:13
smaczne, extra
Grażyna13 03.10.2012 19:00
Ciekawy przepis :)
IZABELA29 26.09.2012 08:10
cos pysznego
ben-ka 25.09.2012 08:24
smaczna rybka:)
Krystyna32 27.04.2012 07:33
super
rzenia15 05.07.2011 10:03
lubię takie klopsiki
Edyta38 30.05.2011 08:10
smaczniutkie bardzo
kuklik 07.04.2011 16:12
bardzo ciekawa odmiana rybli
matii6 03.02.2011 19:05
smacznie wyglądają
Ewelina47 14.12.2010 09:25
ciekawy przepis
alaaa 12.11.2010 20:38
najlepsze są po dwóch dniach w zimnym miejscu
Joanna108
Joanna108 12.11.2010 10:27
Pyszne są. Moja mama takie robi ... na Boże Narodzenie rzecz obowiązkowa :).
agnieszka189 22.09.2010 12:42
a ile mają się w tej zalewie marynować?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak