Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grecki gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1,5 kg
czosnek ząbki 3-4
Cynamon cały Prymat 3 szt.
Goździki całe Prymat 2 szt.
oliwa 2 łyżki
pomidory bez skóry 1 puszka
ocet winny 2-4 łyżki
szalotka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grecki gulasz

Oliwę rozgrzać i wrzucić na nią mięso, obsmażyć. Dodać szalotki (ja jesli nie mam szalotek to kroje duza cebule na ósemki) i smażyć cały czas mieszając. Póżniej dodać czosnek (ja kroje na duze kawałki). Dodaj ocet winny (ja daję na początek 2 łyżki a na samym końcu \"dosmaczam\", cynamon i goździki. Zamieszać. Dodać pomidory i zamieszać. Dolać szklankę wody, dodać troche soli. Na małym ogniu dusić ile się da:)
Na koniec dosmaczyć. Mnie smakuje na drugi dzień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak