Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maślaki marynowane z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 1 kg
cebula biała 1 szt.
woda 2 szkl.
ocet 1 szkl.
cukier 4 łyzki
sól 1 łyzka
ziele angielskie 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt.
papryka czerwona 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: maślaki marynowane z papryką

Grzybki oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić Paprykę pokroić w kawałeczki i sparzyć wrzątkiem. Z reszty składników zrobić zalewę. Grzybki i paprykę ułożyć w słoikach i zalać zalewą. Pasteryzować 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 03.05.2014 14:38
ciekawy pomysł
mamusia1 05.02.2012 11:33
wspaniałe
mamusia1 05.02.2012 11:33
wspaniałe
Beata73 24.01.2012 15:00
smaczne
Beata73 24.01.2012 15:00
smaczne
daria899 03.11.2011 14:21
fajnie wygląda
malaczarna23 02.11.2011 07:38
super przepis
IlonaAlbertos 10.04.2011 16:00
Fajny przepis, muszę kiedyś takie maślaczki zrobić.
mamusia1 07.01.2011 14:14
świetne zestawienie!
Tahitha 23.11.2010 07:09
Fajne. Nie sądziłam, ze tak można.
Beata73 13.11.2010 16:44
pyszne i idealne na przekąskę
Kryska73 11.11.2010 16:40
świetne zestawienie!
annamariakowalczyk3 08.11.2010 13:14
super,
annamariakowalczyk3 08.11.2010 13:14
super,
IZABELA29 18.09.2010 12:28
fajne ,jeszcze nie widziałam takiego połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak