Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z twarogu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 łyżki czubate
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
jajko 4 szt
cukier waniliowy 1 szt
cukier 4 łyżki
olej do smażenia
twaróg 40 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z twarogu

Twaróg utrzeć z żółtkami, cukrami dodać mąkę i proszek do pieczenia wymieszać. Ubić białka na sztywno dodać do masy twarogowej delikatnie mieszając. Na rozgrzany olej kłaść placki i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.01.2014 10:31
bardzo smaczne
Grażyna13 04.09.2013 17:40
Pycha, moje smaki :)
misia53 21.10.2012 21:43
jutro zrobię, bo mam smak i twaróg....
Krystyna32 25.04.2012 10:05
pycha
Edyta38 18.02.2011 07:32
pychotka:)
krzyniu1984 11.02.2011 09:13
na pewno smaczne!
mili_kati 10.10.2010 17:31
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak