Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruloniki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 250 gram
twarożek 120 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżka
pierś z kurczka 4 filety
boczek 24 plastry
wino czerwone 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ruloniki z kurczaka

Szpinak gotujemy, studzimy, po wystygnięciu kroimy i mieszamy z twarożkiem, gałką muszkatołową i pieprzem. Filety kroimy na cieńsze plastry, smarujemy je masa ze szpinaku i twarożku. Zawijamy ruloniki. Każdy rulonik zawijamy jeszcze w boczek, spinamy wykałaczkami i pieczemy około 20 min w naczyniu żaroodpornym. Pod koniec pieczenia dodajemy wino. Przed podaniem kroimy w plasterki i polewamy sosem z wina. Podawać z sałatką lub ziemniakami
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 28.09.2011 13:47
super polecam gorąco
Justyna Jussstiii 28.09.2011 13:47
super polecam gorąco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak