Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po wiedeńsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
masło 1 łyżeczka
sól, piperz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po wiedeńsku

Do rondelka wlewamy wode i zagotowujemy. Jajka rozbijamy do szklanki żaroodpornej, doprawiamy pieprzem i solą. Nie mieszamy. Szklankę z jajkami wstawiamy do gotującej się wody. Po uplywie ok. 5 min gdy białko się zetnie jajka przekładamy na talerzyk. Dodajemy masło i posypujemy zieleninką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 11.11.2012 17:34
Uwielbiam :)
leonkot 28.06.2012 19:37
proste a pyszne
IlonaAlbertos 04.09.2011 23:41
Lubię takie jajka.
Andzia1977
Andzia1977 05.07.2011 21:20
ja ostatnio tak spróbowałam, ale bez tej szklanki, tak bezpośrednio do wody
ana00 31.05.2011 20:42
tak jeszcze nie jadłam
Iwona51
Iwona51 29.05.2011 11:23
smaczne
Jolanta_P-S 13.04.2011 17:19
lubię wszelkie jajka
RenataZ-et 26.03.2011 16:54
Wyśmienite
ben-ka 09.11.2010 12:08
Ja wybijam jajka na wrzątek z dodatkiem octu:)
Emilia22 24.10.2010 13:53
pycha
MAŁGORZATA108 17.09.2010 18:46
A Sztur w Seksmisji podawał inny przepis. Ha, ha, ha...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak