Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy wode i zagotowujemy. Jajka rozbijamy do szklanki żaroodpornej, doprawiamy pieprzem i solą. Nie mieszamy. Szklankę z jajkami wstawiamy do gotującej się wody. Po uplywie ok. 5 min gdy białko się zetnie jajka przekładamy na talerzyk. Dodajemy masło i posypujemy zieleninką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    A Sztur w Seksmisji podawał inny przepis. Ha, ha, ha...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja wybijam jajka na wrzątek z dodatkiem octu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    lubię wszelkie jajka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ana00

    tak jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ja ostatnio tak spróbowałam, ale bez tej szklanki, tak bezpośrednio do wody
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie jajka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    leonkot

    proste a pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !