Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z marynowanymi cytrynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 6 sztuk
pieczarki 200 gram
cukinie 2 sztuki
filet z indyka 1 kg
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
białe wino 150 ml
bulion do kaszy
kolendra 2 łyżki
kasza 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z marynowanymi cytrynami

Szalotki, cukinie i pieczarki kroimy w plasterki. Filety z piersi dzielimy na 3 części i obsmażamy na patelni, wykładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy wszystkie warzywa
, gdy już będą podduszone wkładamy mięso
i marynowane cytryny, dodajemy wino. W gorącym bulionie przygotowujemy kaszkę, którą mieszamy z kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak