Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffinki z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 5 łyżek
sól 1 łyżeczka
jajko
mleko (jogury) 1 szkl
olej 1/2 szkl
orzechy włoskie 10 dag
lukier
cukier puder 1/2 szkl
białko 1
woda 2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: muffinki z orzechami

Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól, posiekane orzechy do jednej miski. W drugiej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać. Niezbyt dokładnie. Przełożyć łyżką do formy na muffink (2/3 objętosci).

Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe.

Cukier puder wymieszać z wodą, białko ubić w oddzielnym naczyniu na sztywno i dodać do cukru z wodą, delikatnie wymieszać. Smarować gotowe muffinki, posypać kolorowymi cukierkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 16.03.2011 06:30
Super, super, super!!!
Kopiko1983 16.03.2011 06:23
Pyszności!
iknkirke 07.03.2011 12:25
Lubię muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak