Sposób przygotowania

Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól, posiekane orzechy do jednej miski. W drugiej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać. Niezbyt dokładnie. Przełożyć łyżką do formy na muffink (2/3 objętosci).

Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe.

Cukier puder wymieszać z wodą, białko ubić w oddzielnym naczyniu na sztywno i dodać do cukru z wodą, delikatnie wymieszać. Smarować gotowe muffinki, posypać kolorowymi cukierkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Lubię muffinki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super, super, super!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !