Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 g
cebula 2 sztuki
marchewka 3 sztuki
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z grzybami

Grzyby (prawdziwki, podgrzybki, kurki, maślaki) dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę.
Cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażyć na odrobinie oleju i doprawić solą i pieprzem. Jak się zeszkli dodać pokrojonę w kostkę mięso. Smażyć wszystko razem ok 10 minut. Dodać pokrojony w plasterki czonek, posypać pieprzem ziołowym.
Wsypać grzyby i marchewkę pokrojoną w półplaasterki.
Wszystko razem dusić pod przykryciem ok godziny na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 03.09.2011 21:18
pyszności
Grażyna13 28.01.2011 13:02
pyszny !
agnieszka189 24.10.2010 17:42
pychotka
banditka 17.09.2010 11:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak