Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab w naleśniku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 szt
woda 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
sól 0,5 łyżeczki
sos czosnkowy 1 torebka
pierś z kurczaka 70-80 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
ser żółty 15-20 dag
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat 4-5 łyżek
olej 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab w naleśniku

Z mąki, jajek, wody, mleka i soli wyrobić cisto naleśnikowe. Usmażyć na patelni naleśniki. Filet z kurczaka oczyścić, pokroić w kwadraciki, wsypać do miseczki i połączyć z przyprawą kebab oraz 3 łyżkami oleju. Wszystko zamieszać i odstawić do lodówki na ok 30 min. Cebulkę drobno posiekać, paprykę oczyścić i pokroić w paseczki. Mięso z przyprawami i olejem obsmażyć na patelni, pod koniec dodać cebulkę i paprykę. Gdy farsz będzie już gotowy połączyć go ze startym żółtym ser, wszystko dobrze zamieszać.
W osobnej salaterce przygotować sos czosnkowy wg przepisu na torebce.
Na każdy naleśnik rozsmarować 1 łyżeczkę sosu czosnkowego, wyłożyć 4 łyżki farszu. Naleśniki zwijać w ruloniki. Naleśniki można posypać startym żółtym serem i zapiec, podawać z sosem czosnkowym lub solo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 07.03.2013 08:19
pomysłowo i apetycznie
Iwusia 11.11.2012 23:51
uwielbiam
Ewelina38 12.06.2012 20:40
przepyszne jedzonko
olkaaa 03.12.2011 11:05
ciekawy pomysł
Angelika10 11.11.2011 20:06
Pyszne.
Halusia 24.09.2011 20:31
Pycha
Mysiunia 02.10.2010 14:24
ciekawa propozycja taki kebab:)
Margo1 16.09.2010 22:27
lubię kebab w naleśniku
Monika193
Monika193 16.09.2010 16:42
fajny pomysł
anja3107 16.09.2010 14:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak