Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone buraczki do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone buraczki do obiadu

Buraki gotujemy aż będą miękkie .Po ugotowaniu odcedzamy i zalewamy zimną woda .Obieramy ze skóry i trzemy ręcznie na tarce o małych oczkach lub robotem.Na patelni roztapiamy łyżkę masła lub margaryny wrzucamy starte buraki i podsmażamy .Doprawiamy do smaku solą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 05.01.2013 18:24
dokładnie tak samo robię i smakują wybornie
Tika4444 09.08.2011 07:45
moje ulubione
ben-ka 11.12.2010 08:42
Buraczki robię bardzo często bo wszyscy zajadają ze smakiem.
Iwusia 17.09.2010 23:34
bardzo lubię buraczki, a Twój przepis jest smaczny :)
Margo1 16.09.2010 22:34
często daje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak