Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
masło roślinne 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Masło roślinne utrzeć z cukrem i żółtkami. Ucierając dodawać mąkę pszenną i ziemniaczaną (przesianą z proszkiem do pieczenia). Dodawać po trochu mleka. Z białek ubić sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do formy wysmarowaną tłuszczem i wysianą tarta bułką. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 40-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 17.12.2011 09:53
super
KasiaK90 16.04.2011 08:41
uwielbiam
pigila
pigila 05.03.2011 15:28
super babka
Krzysztof42 09.12.2010 14:50
lubię babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak