Sposób przygotowania

Pałki umyłam i osuszyłam. Włożyłam je do worka foliowego, skropiłam sokiem z połowy cytryny i sosem sojowym, odłożyłam do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie oprószyłam je majerankiem i obsmażyłam na mocno rozgrzanym oleju. Kiedy były apetycznie rumiane podlałam sokiem jabłkowym i dusiłam ok. 30 min. aż mięso było miękkie. Jabłka umyłam, pokroiłam na ósemki i wykroiłam gniazda nasienne. Na patelni rozpuściłam masło a kiedy się rozgrzało dodałam jabłka. Smażyłam kilka chwil mieszając aby obtoczyły się w maśle. Skropiłam sokiem z połowy cytryny, oprószyłam odrobiną cukru, soli i majeranku, wlałam kilka łyżeczek wody i chwilę dusiłam żeby zmiękły, ale nie rozpadły się. Pałki podałam z ziemniakami i sałatką z buraczków, obłożone duszonymi jabłkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    apetyczne
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    ciekawy przepis :) musza byc pyszne takie palki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    dosyc ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    pipi765

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    ladne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    jakaś nowość dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !