Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać do 220 stopni, ziemniaki umyć i osuszyć, ponakłuwać widelcem i piec przez 50 minut, aż będą miękkie. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło i dusić warzywa przez 5 minut, pieczarki pokroić w plasterki a boczek w kostkę, dodać do warzyw i dusić przez 5 minut. Ziemniaki wyjąć, wyciąć górę, środek wydrążyć łyżką, masę ziemniaczaną włożyć do miski, rozdrobnić widelcem, dodać połowę sera, mleko oraz duszone warzywa i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Wypełnić nadzieniem ziemniaki, posypać je resztą ser i ułożyć na blaszce, piec przez 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    musi być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !