Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa borowikowa z czosnkiem i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
pieczarki 400 gram
bulion drobiowy 2-3 litry
śmietana gęsta 100 ml
natka pietruszki 2-3 gałązki
oliwa 2-3 lyżki
borowiki 25 gram

Przepis i sposób przygotowania na: zupa borowikowa z czosnkiem i pietruszką

Borowiki namaczamy, pieczarki czyścimy i kroimy w cienkie plasterki, czosnek drobno siekamy. W garnku na oliwie podsmażamy pieczarki z czosnkiem, dodajemy bulion (wedle uznania
). Gotujemy ok 10 minut. Dodajemy posiekane borowiki i część wody w której się moczyły. Zaprawiamy śmietaną i pietruszką. Doprawiamy do smaku
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.02.2011 22:20
niezła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak