Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w sosie cytrynowo-winnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dkg
sok z cytryny
mąka
sól, pieprz do smaku
olej
wino białe wytrawne 200 ml
karpia dzwonka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w sosie cytrynowo-winnym

Dzwonka karpia natrzyj przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Obtocz w mące i usmaż na oleju. Wino podgrzewaj przez 10 minut w rondelku. Połącz z masłem i sokiem z cytryny. Rybę przełóż do żaroodpornego naczynia. Zalej sosem. Zapiecz pod przykryciem w temp. 180 stopni przez blisko 20 minut. Podawaj z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 07.09.2011 21:16
smaczny
Motorek 23.05.2011 21:32
smaczne
RenataZ-et 19.09.2010 11:58
Nie przepadam za karpiem, ale przepis ciekawy
amorzenek 19.09.2010 08:26
super
iwa643 19.09.2010 08:12
na wigilie dobry przepis
krzyniu1984 18.09.2010 16:28
super rybka!
Margo1 16.09.2010 22:30
lubię karpia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak