Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa po królewsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
seler korzeniowy 30 gram
koperek 1 szczypta
serek topiony 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
czosnek ząbki 2 ząbki
szpinak świeży lub mrożony 100 gram
pieczarki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
woda letnia 2 litry
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
sól i pieprz do smaku
kostka rosołowa 1-2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa po królewsku

Ziemniaki, selera, cebulę
i marchew kroimy w kostkę. Szpinak drobno siekamy, lub miksujemy. Pieczarki
kroimy w cienkie plastry. Gotujemy wodę, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i kostkę rosołową. Wrzucamy wszystkie warzywa
i gotujemy. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodajemy rosciśnięty czosnek i serek. Doprawiamy wedle uznania przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak