Sposób przygotowania

Fasolę zalać wodą i zostawić na kilka godzin- najlepiej na noc. Wsypać namoczoną fasolę do garnka, zalać wodą, wrzucić kości z wędzonego kurczaka i odkrojoną skórkę z wędzonego boczku. Dodać liście laurowe i ziele angielskie i zacząć gotować.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w półplasterki i dodac do zupy.
Cebulę pokroic w drobną kostkę wrzucić na patelnię, boczek pokroić w drobną kostkę dodać do cebuli i podsmażyć na odrobinie oleju, następnie wrzucić do zupy.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę- dodac do zupy.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dosypać sporo majeranku. Gptpwać aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Bułki pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z odrobiną oliwy, obfocie posypać czosnkiem granulowanym i smażyć aż grzanki zrobią się chrupiące.
Zupę podawać z grzankami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    pyszna zupka i fajna miseczka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    To Pan Słoń :), mam go od wielu wielu lat :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Polubiłabym taką zupkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !