Sposób przygotowania

Na bulion:
40 dag mięsa wołowego, 1 udko indycze, włoszczyzna, kucharek, 2 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, pieprz.

Bulion: Mięso oczyścić, zalać wodą zagotować, zszumować, dodać łyżkę kucharka, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz gotować 25 minut, nastęnie dodać pokrojoną włoszczyznę, gotować do miękkości warzyw. Wyjąć wszystko z rosołu, pozostawić ok 1,5 l bulionu.
W międzyczasie grzybki zalać wodą, moczyć ok 30 minut.
Wyjąć grzyby pokroić na cienkie paseczki, wodęz grzybów wlać do garnka razem z bulionem, dodać sos sojowy, ocet ryżowy, zagotować.

Podawać z posiekanym szczypiorkiem z makaronem, albo z pierożkami tortellini . Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    śliczne zdjęcia:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    chińska
  • 0
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !