Sposób przygotowania

Sprawić szczupaka, wypłukać, odfiletować. Filety pokroić na kawałki ok. 2-3 cm szerokości, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką. Filety usmażyć rumieniąc z obu stron. Cebulę obrać i drobno posiekać- podsmażyć na tłuszczu. Filety i cebulę przełożyć do rondla, posypać syto papryką, solą i pieprzem. W szklance gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową, polać rybę i dusić pod przykryciem ok. dwadzieścia minut. Mąkę i śmietanę razem wymieszać- doprawić dodać do ryby.

Komentarze

  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Jadłam podobny paprykarz, był pyszny.
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ja jakoś nie mogę się przekonać...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !