Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz ze szczupaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 łyżka mąki
1 szklanka śmietany
sól, pieprz
tłuszcz 2 łyżki
szczupak 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz ze szczupaka

Sprawić szczupaka, wypłukać, odfiletować. Filety pokroić na kawałki ok. 2-3 cm szerokości, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką. Filety usmażyć rumieniąc z obu stron. Cebulę obrać i drobno posiekać- podsmażyć na tłuszczu. Filety i cebulę przełożyć do rondla, posypać syto papryką, solą i pieprzem. W szklance gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową, polać rybę i dusić pod przykryciem ok. dwadzieścia minut. Mąkę i śmietanę razem wymieszać- doprawić dodać do ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 09.01.2014 12:06
ja jakoś nie mogę się przekonać...
plocia 15.10.2013 19:32
Jadłam podobny paprykarz, był pyszny.
gosia47-47 01.12.2010 14:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak