Sposób przygotowania

Kalarepki obrać i obrane ugotować na półtwardo- w zależności od wielkości kalarepki gotować od 20-40 minut.
Następnie łyżką wydrążyć środki i wydrążone drobno posiekać.
Mieso mielone (najlepiej mieszane wieprzowo-drobiowe)wymieszać z jajkiem solą i pieprzem i posiekanym koperkiem i wydrążonymi środkami z kalarepek. Podsmażyć na oleju i dodać pokrojonego w kostkę pomidora bez skóry.
Kalarepki ustawiać na blaszce wysmarowanej olejem. Nadziewać je nadzieniem z mięsa. Posypać parmezanem.
Zapiekać w 180 stopniach ok 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, to by mi smakowalo !
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Fajne i pomysłowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    super, ciekawe jak smakuje taka kalarepka na ciepło
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Świetny pomysł! :) Tak przyrządzanej kalarepy jeszcze nie próbowałam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !